Corrandes i dites d'Olvan
Olvan

Tradició oral
    Busquets, J.; Cascante, P.; Sellés, C.; Serra, R.

Corrandes de la literatura oral transmeses de pares a fills i que relacionen els municipis d'Olvan, Gironella i Casserres: "A Casserres són boniques, i a Gironella garrins, a Olvan són llamineres burladores de fadrins". "Si a Casserres són boniques i a Gironella gentils, a Olvan són llagrimoses burladores de fadrins". "A Olvan, la tranquil·litat més gran". "A Olvan les bruixes hi van i a Gironella s'hi estan" "A Olvan i a Casserres no s'hi arriba ni per mar ni per terra" "Cal Costa, cal Barbut i Salacruc, tres cases de poc suc". "Cal Costa, cal Barbut, Gotzenes i Salacruc, quatre cases de poc suc".

Informació proporcionada per Ramon Mª Canudas, Valentí Sans i Ventura Castanyer, a Ramon García l'any 1988 (Arxiu Àmbit de Recerques del Berguedà).

Fitxa d'Etnografia i Folklore. Pobles del Berguedà, Àmbit de Recerques del Berguedà : Fitxa d'Olvan feta per Ramon García (1988).