Corranda dels clergues
Castellnou de Bages

Castellnou de Bages i Argençola

Música i dansa
    Marta Lloret Blackburn

Es tracta d'una vella corranda que la gent de Castellnou i d'Argençola recitava en motiu de les reunions que els dos clergues celebraven en aquest indret. La carena on es troba la Creu del Perelló feia de divisòria entre les dues parròquies de Castellnou, la de Sant Andreu i la de Santa Eulàlia d'Argençola. Pel que sembla, aquestes reunions despertaven l'interès dels feligresos, ja que en desconeixien els motius.
    La corranda diu:

"El rector de Castellnou/
    i el vicari d'Argençola/
    a la creu del Perelló,/
    ballaven la farandola."

Actualment, pocs habitants del municipi la recorden. Es troba recopil·lada, però, en diverses publicacions.

Antigament, la Creu del Perelló feia de fita divisòria entre les feligresies de Castellnou i Argençola.

VILA ROVIRA, Pere (1991). Recull Històric. Castellnou de Bages. Ajuntament de Castellnou de Bages.