Construcció de pallers
Taradell

Taradell

Tècnica artesanal
    Montserrat Lleopart. Mas Colomer, s/n
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Antigament a les cases de pagès es construïen pallers per emmagatzemar la palla per l'hivern. Es feien a un costat de l'era, on es plantaven les perxeres, un pal de pi d'alçada considerable, al voltant del qual es bastia el paller tot col·locant la palla. Els constructors l'anaven trepitjant i amb una forca li donaven forma al costat exterior. La part superior es feia amb una escala i havia d'acabar en punxa perquè l'aigua no hi entrés i la fes malbé.

El propietari del mas Colomer, Joan Lleopart, va voler recuperar la tècnica antiga de la construcció de pallers, fa uns 30 anys. Des d'aleshores, de forma simbòlica al Colomer sempre hi ha hagut un paller. Es feien per aprofitar tota la palla de la collita, ja que moltes cases no tenien cabanya.