Comunitats de fissures de roca calcària
Castellví de la Marca

Alt Penedès
    Principalment a les cingleres del Castellot, tot i que es troben també en altres afloraments rocosos
    A l'est del nucli de Les Cases Noves de la Riera.

41.33769
    1.57957
    381150
    4577218
    08065 - 116
    Dolent
    Aquesta comunitat va ser fortament danyada com a conseqüència del recent incendi forestal produït als vessants del Castellot durant l'estiu de 1999
    Hàbitat inclòs en la Directiva comunitària.
    Tríade scp

És un tipus de vegetació de gran importància pel paisatge. A les cingleres s'ha format mínimament el sòl per permetre la germinació d'algunes espècies específiques d'aquests àmbits. S'han trobat espècies pertanyents a les associacions Jasonio-Linarietum cadevallii i Melico-Saturejum fruticosae. Espècies d'aquestes comunitats localitzades són el tè de roca (Jasonia glutinosa), la linària (Linaria origanifolia ssp. Cadevallii), Sarcocapnos eneaphylla, Melica minuta.