Complex piscina-canalitzacions de Can Forns
L'Ametlla del Vallès

Can Forns. Polígon 5, parcel·la 19
    A l'entorn de la casa.

actualment aquest complex resta en estat d'abandó.
    Virgínia Cepero González

Piscina de grans dimensions, amb una capacitat per a 30.000 litres, que s'omplia amb l'aigua provinent de dos pous, un situat davant de la casa, prop del torrent de la font, i l'altre, al torrent de Can Feliu. Permetia regar els jardins dissenyats per Nicolau Maria Rubió i Tudurí i tots els camps de davant de la casa, amb un sistema de canalització, que encara es conserva. Aquest complex salva els desnivells del terreny a través de diversos petits aqüeductes, d'una alçada aproximada d'1 m, fets de maó massís lligat amb morter. Actualment resta abandonat.