Complex mina-font de Can Forns
L'Ametlla del Vallès

Can Forns. Polígon 5, parcel·la 19
    Indret pla pròxim a la bassa.

Virgínia Cepero González

Mina bastida que segueix el curs del torrent de Can Forns. La boca de la mina, feta de totxos lligats amb morter de calç, fa aproximadament 1m d'alçada i 50 cm d'amplada. La mina enviava l'aigua cap a la font, proveïda per un broc de pedra de color vermellosa, per on brollava l'aigua. Actualment la font no raja.

Segons informacions orals recollides per Jordi Puig Roca, antigament dins d'aquesta mina hi havia un repartidor que per mitjà d'una canonada de plom enviava l'aigua a la casa (dipòsits del celler) per al consum domèstic.