Columnes amb pedres de molí
L'Hospitalet de Llobregat

Ronda de la Torrassa cantonada amb Rafael Campalans.
    Barri de La Torrassa

Serveis municipals
    Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Pl. de l'Ajuntament 10-22)
    Jordi Montlló Bolart

Dues columnes formades per la superposició de quatre elements o tambors, fets de pedra, de secció circular. Els tres inferiors de la primera són de forma cilíndrica però el superior de forma cònica invertida. Els de la segona són: l'inferior cilíndric, el segon de forma còncava i els dos superiors cònics en sentit decreixent.

Els materials utilitzats són blocs de granit i pedra sorrenca procedents d'un picapedrer de Corçà (Girona) i la tècnica el tallat.
    Les seves mides són:
    - Primera columna: 278 cm. d'alçada per 216 cm. de perímetre.
    - Segona columna: 338 cm. d'alçada per 254 cm. de perímetre.

Una inscripció en una placa de bronze explica que es tracta d'un monument "Cedit per Aparcament i Serveis de L'Hospitalet SA (S.P.M.) Desembre de 1993."

ABAIJÓN, Eduardo; ANCUTAS, Loredana i FERNÀNDEZ, Adriàn (2009). Les escultures de la ciutat: passegem, mirem i aprenem. Treball de recerca 4t ESO IES Llobregat. Inèdit.