Colomar de l'Hotel Terramar

c/ Isaac Peral, s/n

Romàntic
    La normativa del Pla Especial estableix la conservació estricta de l'element
    Legal i física
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un colomar situat dins l'espai enjardinat de l'Hotel Terramar, construït amb obra de maó de diferents mesures i gruixos. La base és un pilar de secció hexagonal, feta amb filades de maó, amb base i capitell també hexagonals. Damunt del capitell es disposa una estructura, probablement de formigó armat, que imita un seguit de mènsules que s'organitzen seguint els eixos dels angles de l'hexàgon del capitell, per tal de suportar una plataforma, també hexagonal. Damunt d'aquesta plataforma s'organitzen quatre pisos seguint el perímetre de la base. A cada costat del perímetre hexagonal es disposen dues petites obertures rematades per arcs de mig punt d'accés a l'interior del colomar; en total disposa de 48 obertures. El conjunt està rematat per una coberta de rajola comuna composta, amb sis vessants.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest element mobiliari disposa del tipus de protecció VI i està catalogat dins dels elements de tipus C.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)