Col·legi de La Presentació
Arenys de Mar

Salvador Puiggròs
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Religiós/Cultural
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de grans dimensions als quatre vents, d'estil eclèctic, situat a prop de la carena d'un promontori, al marge esquerra de la riera i enfront de l'edifici Xifré, està envoltat de patis i jardins. Consta de tres plantes i tres cossos perpendiculars a la façana i dos travessers que encerclen dos patis interiors, un a cada costat del cos central on està situada l'església, l'absis de la qual sobresurt de la façana posterior. Tots els cossos presenten teulada a dues vessants excepte la part davantera del cos central, que forma un terrat.

Als anys 40 del segle XX, Cèsar Martinell va fer intervencions a la capella.

És regentat per les germanes de la Caritat Dominicanes de la Presentació de la Santíssima Verge, originàries de la ciutat francesa de Tours. L'establiment de la congregació a la vila es produí al novembre de l'any 1860. Josep Xifré i Dorwing té unes divergències amb les germanes de Sant Vicenç de Paül, ordre que tenia cura a Arenys de l'Hospital Xifré, i canvia de comunitat a l'hospital. El desembre de 1860, un petit nombre de germanes arriba a Arenys i es fan càrrec de l'hospital, on també donaven classes. L'any 1923 les monges deixen l'hospital i es traslladen a l'actual edifici, que havien fet construir a l'altra banda de la riera, abandonen l'activitat hospitalària i se centren només en la docent.