Col·leccions de la Coral La Perdiu
El Papiol

Societat Coral La Perdiu

Col·lecció
    Associació Coral "la Perdiu". Carrer Àngel Guimerà , 3, 1a. 08754 - El Papiol
    Juana Maria Huélamo Gabaldón

Col·lecció d'estendarts de la Coral i altres objectes relacionats amb els cants de Caramelles i la història de l'entitat, com ara: Un piano donatiu del Sr. Voltas, compositor i director de la coral. Cistelles de cantar Caramelles. Una col·lecció de còpies de partitures d'obres del músic, compositor i director del cor, Sr. Voltes. Col·lecció de medalles commemoratives d'activitats musicals des del segle XIX. Cinc estendards, amb la vitrina original del més antic de tots.

Propietat privada d'accés públic. Dels cinc estendards que es conserven dins dels locals de la Coral, dos van ser fets per l'artista local Ramon Faura durant els anys 1967 i 1970 (Vila García, 2001:141): el nou de la Coral i el dels Rossinyols Novells. El més antic de tots és del moment de creació de la Coral: l'any 1899, i és d'estil modernista.
    El més antic de tots es va realitzar l'any 1899, i porta brodada la data de constitució (Vila García, 2001:37).

Vila García, J.A. (2001). El Papiol: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Ajuntament del Papiol-Coral "La Perdiu".