Col·lecció parroquial
Vilassar de Dalt

Plaça de la Vila, 9

Col·lecció
    XVI
    Parròquia de Sant Genís de Vilassar
    Jordi Montlló Bolart

El museu mostra un seguit de peces arquitectòniques pertanyents a l'antiga església gòtica (1511-19) que es van salvar de la destrucció de 1936-40, gràcies a la intervenció del senyor Fèlix Piferrer, de Can Puig. El conjunt va quedar emmagatzemat al celler de casa seva. La posada en valor d'aquets elements permet reconstruir el guió de re- construcció de l'antiga església gòtica a partir de les claus de volta, les mènsules historiades brancals, bases i capitells de columnes.

El museu es pot visitar cada primer diumenge de mes i en ocasions especials com la Festa Major dels Sants Màrtirs, les Jornades Europees de Patrimoni o durant la celebració del festival Vilazari.

El Museu s'obre al públic per la Festa Major dels Sants Màrtirs del 2011 aprofitant la commemoració dels 500 anys de la construcció de l'església gòtica (1511-1519). La inauguració compta amb la presència de l'Emm. I Rvdm. Sr. Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona. Els objectius d'aquest museu són la conservació del patrimoni religiós, la difusió de peces poc conegudes i fomentar el coneixement de la història local.

PONS, Marc (2011). Guia del Museu parroquial. L'església gòtica de Vilassar. Parròquia de Sant Genís de Vilassar.