Col·lecció municipal d'objectes antics
Sant Vicenç de Torelló

C. Major, 2

Col·lecció
    Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló. Pl. de l'Ajuntament, 6
    Marta Lloret Blackburn

En el pis d'una casa del carrer Major de Sant Vicenç s'hi conserven diversos objectes antics de diversa utilitat i procedència. Entre d'altres objectes destaca un bressol provinent del Mas Andreu, un ebulliscopi, eines de sutura del Dr. Cervera, el quadre de promoció del doctorat del Dr. Cervera, instrumental per practicar autòpsies, el crist de les antigues escoles, un ventilador, una màquina d'escriure, un esclopet de saula per segar, una romana, un pàmpol de porcellana, un joc de quatre mesures, el picaporta de l'ajuntament, una caixa d'eines de fuster, la pedra d'una mola, un llum d'oli i d'esperit de vi, piles per l'aigua beneïda, imatge de la Mare de Déu de Núria, una imatge record de Sant Pere de Roma, un porta segells, els fanals del poble, un fanal utilitzat pel Divino, un molinet de cafè, etc.

Els objectes van ser donats a l'ajuntament per particulars, excepte els fanals dels carrers, que ja eren de titularitat pública. A l'Ajuntament s'hi conserva un inventari dels objectes. Cada peça està etiquetada, registrada i identificada.