Col·lecció d'objectes de la Societat Coral Apolo
Sant Esteve Sesrovires

Noucentisme
    L'estendard necessita tractament per arnes.
    Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires / Carrer Major, 8-10
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Sant Esteve té una llarga tradició coral iniciada amb la fundació de la Societat Coral Apolo el 1907. Al fons d'art de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires hi ha dipositats diferents objectes que van ser utilitzats per la Coral Apolo a les seves cantades: - Estendard de roba de vellut brodada amb pedreria i detall d'espigues de blat amb metall i cintes amb la senyera catalana, muntat sobre pal de fusta amb acabats de bronze i guardat en una caixa de fusta. A la part anterior de l'estendard hi ha la inscripció Societat Coral APOLO Sn ESTEVE i a la part posterior Any 1907. A la caixa de fusta hi posa: "Equipos Militares. Primer Establecimiento de España en su clase. Bordador y cordonero Juan Medina. Barcelona" (núm. de Registre 100 i Codi 2-CU-SCA-001) - Batuta de direcció utilitzada pel director de la Coral. És de fusta lacada amb detalls amb plata gravada. Porta la inscripció SOCIETAT APOLO SAN ESTEBE SASROVIRAS. (núm. de Registre 101 i Codi 2-CU-SCA-002). - Ballesta gran de fusta amb un cistell folrat de vellut vermell amb cascavells que servia per arribar a les balconades per recollir les donacions. (núm. de Registre 102 i Codi 2-CU-SCA-003). - Ballesta petita de fusta amb un cistell folrat de vellut vermell amb cascavells que servia per arribar a les balconades per recollir les donacions. (núm. de Registre 103 i Codi 2-CU-SCA-004). - Perxa consistent en un pal de fusta amb punta metàl·lica amb forma de ganxo on es penjava el cistell, que és folrat de roba amb cascavells al voltant, i servia per arribar a les balconades per recollir les donacions. (núm. de Registre 104 i Codi 2-CU-SCA-005). Actualment en dipòsit a la parròquia per a ús de la Coral Infantil de Sant Esteve que la utilitza a les cantades de les caramelles. - Ballesta de fusta amb una nina de roba a la part superior. Servia per arribar a les balconades. (núm. de Registre 105 i Codi 2-CU-SCA-006). Actualment en dipòsit a la parròquia per a ús de la Coral Infantil de Sant Esteve que la utilitza a les cantades de les caramelles. A l'Arxiu Municipal, al Fons d'Associacions, hi ha dipositat el fons documental de la Coral Apolo (1933)

La tradició musical de la Coral Apolo i del Ball de garlandes es manté viva i estan representades per la Coral Sant Esteve (1977) , la Coral Infantil (1977) i la Coral Jove (2007).

L'any 1907 es va fundar la Societat Coral Apolo i el 1933 va arrendar El Casino com a seu de l'entitat.