Col·lecció d'elements arquitectònics de l'església parroquial
Sant Martí de Tous

XII-XVIII
    La major part dels elements estan erosionats i en alguns casos els falta part de l'element.
    Accés públic. Prop. Privada. Bisbat de Vic
    Núria Cabañas

A l'interior de la Parròquia de Sant Martí de Tous, a la capella situada a l'esquerra del portal d'accés s'hi emmagatzemen un seguits d'elements arquitectònics. En destaquen els quatre peus de l'antic altar major de l'església parroquial de principis del segle XVIII de forma rectangular amb decoració esculpida de sis semicercles coronats amb un petit cercle. Una antiga pica baptismal de la parròquia decorada amb arcuacions al voltant de tot el cos. Un fragment d'una estela funerària discoïdal amb un rombe dins del qual hi ha una inscripció. Un fragment d'una pedra esculpida en forma de lleó assegut. Un fragment de capitell amb decoració esculpida. Un bloc de pedra decorat amb l'escut de la família de Tous. Dos fragments de pedra de forma rectangular amb decoració esculpida d'una creu inscrita en un cercle.