Col·lecció de Malla al Museu Episcopal de Vic
Malla

Col·lecció
    -VI / XV
    Bisbat de Vic, C/ Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al Museu Episcopal de Vic s'hi conserven diversos objectes procedents de Malla. Els objectes són els següents: - Portalada romànica de Sant Vicenç. Segle XII. Del taller de Vic-Ripoll - Escultura de Sant Vicenç. Segle XIV. Provinent de l'església de Sant Vicenç - Pintures murals. Segle XIII. Provinent de l'absis lateral dret de l'església de Sant Vicenç - Suport d'ara d'altar. Segle XI. Provinent de l'església de Sant Vicenç - Mil·liari amb base paral·lelepipèdica. Romà. Provinent de la Teuleria de l'Albanell - Plat. Segles XIV-XV. Provinent del Castell de Malla. Donació de Josep Sala l'any 1915. - Fragments ceràmica ibèrica. Provinent del Clascar de Malla. - Fragments de ceràmica i vidre. Provinents d'un marge del riu Gurri, prop del mas Albanell - Fragment de molí de basalt. Provinent del Clascar - Restes òssies de fauna i humanes. Provinent del Clascar - Fragments de petxina. Provinent del Clascar - Fragments d'àmfora. Provinent del Castell de Malla. Donació de Josep Sala l'any 1920 - Fragments de làmina, petxina, vidre, ferro i sílex. Provinent del Castell de Malla.

La informació dels objectes ha estat facilitada pel personal tècnic del Museu Episcopal de Vic.

El Museu Episcopal de Vic va ser inaugurat pel bisbe Josep Morgades i Gili l'any 1891, recollint l'esforç realitzat per un grup d'intel·lectuals i clergues de Vic de l'època de la Renaixença per recuperar el patrimoni artístic català.