Col·lecció d'arqueologia de l'AECCM
Mediona

Carrer Florenci Gustems, 12.
    Nucli urbà de Sant Joan de Mediona.

Col·lecció
    Bo
    Malauradament, els mètodes utilitzats fa dècades per a l’obtenció dels materials arqueològics no van ser els adequats, i alguns objectes estaven mancats d’una procedència precisa. Actualment, s'està treballant per revertir aquesta situació (vegeu l'apartat de descripció).
    Científic/Cultural
    Associació d'Estudis Científics i Culturals de Mediona
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Col·lecció de materials mobles arqueològics d'interès notable procedents de diversos jaciments del municipi de Mediona, que s'exposen en vitrines a la sala d'exposicions del Casal Medionenc, on l'AECCM hi fa mostres temporals entorn al patrimoni del municipi. El fons reflecteix, per tant, al patrimoni arqueològic local, essent ben representades les fases prehistòrica, protohistòrica, romana i medieval.

La visita a l'exposició es realitza prèvia concertació. A més de la part exposada, la col·lecció estava formada originalment per altres materials que no havien estat inventariats i estudiats de forma adequada. Amb bon criteri, l'AECCM va arribar a un acord amb el Vinseum, museu de les cultures del vi de Catalunya, per tal de dipositar-hi el gruix del material, i que tant aquest com el que restava en dipòsit a Mediona fossin catalogats.

La col·lecció es va anar formant des de finals dels anys 1970 amb materials procedents de prospeccions i excavacions d'aficionats als jaciments del terme municipal.