Cocó del Segolar
Granera

El Segolar - Camp de Bonell
    A la banda de migdia del terme municipal, al costat del camp de Bonell

L'interior està lleugerament enrunat.
    Adriana Geladó Prat

Cocó de marge que està integrat dins de l'estructura d'un dels marges de pedra seca de la zona, tot i que en l'actualitat aquest marge o feixa està força desdibuixat. Presenta una orientació sud-oest i està format per una obertura més o menys rectangular, bastida amb la pròpia roca natural de la zona. Als brancals s'observen rastres de l'erosió de la pedra, mentre que la llinda està formada amb un gran bloc de pedra irregular, col·locat en esbiaix.

L'element està inclòs dins dels límits de l'Espai d'Interès Natural de Gallifa. Els cocons es poden trobar tant a l'interior de les barraques com en els marges exteriors.

Els cocons o frescals són obertures bastides a ras de terra, que tenen la intenció de mantenir la beguda fresca.

Http://webfacil.tinet.cat/manelmar/7253 [Consulta: 26-04-2019].