Clot de la Domènega
Calders

A uns 300 m de la Domènega, entre els termes de la Domènega i la Guàrdia.

Desapareguda
    Jordi Piñero

En aquest indret s'hi excavà una tomba medieval, actualment desapareguda. Era una tomba del tipus cista que es trobava al cim d'un turonet. Orientada en l'eix est-oest. Les mides eren 1,37 m de llargada per 0,73 m d'amplada. El més probable és que contingués un infant o bé una ossera.

-La localització exacta del jaciment es desconeix.

El 1923 mossèn Josep Lladó excavà una tomba en aquest indret. Segons ell, en aquesta zona hi havia moltes més sepultures escampades i destruïdes per l'acció dels conreus.

-Catalunya Romànica, vol. XI (El Bages), Barcelona, 1984, p. 134.
    -DAURA, A; GALOBART, J; PIÑERO, J: L'arqueologia al Bages, Centre d'Estudis del Bages, Manresa, 1995, p. 212.
    -LLADÓ, Josep: "Geografia comarcana: Calders" a Butlletí del Centre Excursionista de la Comarca de Bages, núm. 132, Manresa, 1929, pp. 341-344.