Cisterna i Bauma de Rocamur
La Llacuna

Formen part de la Serralada de Puigfred

XV-XVI
    Juan Garcia Targa

Cisterna: Estructura de planta rectangular, feta en part amb murets de pedra seca i en part amb condicionament de la roca natural. té una llargada aproximada de 10 metres i una amplada de 4 m, amb una fondària mitja conservada d'1.20 m. La zona està delimitada per unes fites de pedra en forma de cub. Possiblement serviria per captació d'aigua o processat de produccions diverses. La bauma es natural en un principi utilitzada pels carboners de la zona i darrerament la zona adjacent es fa servir com a espai d'escalada

Vull agrair al Sr. Torrents i al Sr. Lluis Mormeneo l'assessorament en la localització d'aquests indrets. Conesa, X i Mormeneo, L. 2001, 1995. "L'abric de Rocamur". Ancosa. Conesa, X i Mormeneo, L. 2001. "Una creu gravada sobre la roca". Ancosa IV, 40.