Cinema Pirenaico/ cinema Núria
Sant Quirze de Besora

Carretera de Berga, 18. Rambla de la Concepció, 21
    Als quatre camtons fent cruïlla amb la carretera de Berga BP-4854 i la C-17- Z AL Núm. 21

Dolent
    El cine va tancar el 1970 i estava situat a dins de l'antiga fonda de Can Roca que va tancar les portes el 1980. Encara conserva part de la sala de butaques i de l'habitació de la sala de projeccions sense els elements principals.
    Privada
    5215812DG3651N0001HL, 5215812DG3651N0002JB, 5215812DG3651N0003KZ, 5215812DG3651N0004LX, 5215812DG3651N0005BM, 5215812DG3651N0006ZQ
    Pere Cascante i Torrella

El cine "Pirenaico" o "cine Núria" estava situat a la part dreta de l'antic hostal de Can Roca en una nau que encara es conserva a la part dreta del conjunt. Segons les referències consultades aquest cinema estava emplaçat just al costat mateix de la Fonda de Can Roca formant part d'un  mateix conjunt. Disposava de dues plamntes i estava format per una nau rectangular amb coberta d'encavallades de fusta i sostre de teula ceràmica. La sala de projecció es situava al damunt de la porta d'entrada

Aquest cinema va substituir a l'anterior dit "cine Pirenaico". A Sant Quirze hi havia a banda d'aquest cinema el cine "avenida" situat a l'edifici de la Cooperativa d'Unió d'amics

Construit al costat de l'hostal de Can Roca. El  cine Pirenaico i més tard el cinema Núria. van ser construits als ays seixanta i van tancar el 1980. Consta que aquest cinema es projectaven pel·lícules cada setmana. Consta que al Núria hi havia dos nivells; el de baix més car i el de dalt més barat i projecten dues pel·lícules; una de bona i una de dolenta.A principi dels anys seixanta aquest cinema funcionava al costat de la barra del bar de Can Roca que servia com a lloc de descans i de refrigeri entre les pel·lícules.

ROCA VILAGELIU, JOAQUIM; 2004. Joquim Roca i Vilageliu. Un cinèfil empedreït. Edicioió. 2004

TÀPIAS I PORTELLA, Albert; 2007. Sant Quirze de Besora (1950-1970). Memòria personal. Ajuntament de Sant Quirze de Besora