Centre d'Interpretació d'Olèrdola
Olèrdola

Historicista
    Camil Pallàs
    Museu d'Arqueologia de Catalunya. Generalitat de Catalunya. Plaça de Sant Jaume, 4, 08002 Barcelona
    Tríade scp
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Adossat a la cara interior de la muralla romana, on s'hi ubicava l'antiga masia rectoria que va ser enderrocada l'any 1967, hi ha l'actual centre d'interpretació d'Olèrdola. Es tracta d'un edifici eclèctic, de planta quadrada, dos pisos i murs de pedra. La sala oberta al públic es troba al primer pis. Els plafons explicatius s'estructuren en tres blocs temàtics que ajuden al visitant a comprendre perquè, quan i com l'home ha ocupat Olèrdola i ha transformat el seu entorn. Es posa una èmfasi especial en mostrar les claus estratègiques que han afavorit aquesta ocupació al llarg de 4.000 anys. La sala també alberga una vitrina que concentra algunes peces materials que serveixen per il·lustrar tots els moments d'ocupació que s'han donat a Olèrdola. Per últim, una maqueta ajuda a la interpretació del Conjunt històric.