Centre Agrícola
Vilafranca del Penedès

Eclecticisme
    August Font i Carreras
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Centre Agrícola del Penedès
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres fent cantonada amb el passatge d'Alcover per la planta baixa. És de planta rectangular i consta de planta baixa sobreaixecada, planta pis i sotacoberta a dues aigües i amb el carener perpendicular a la Rambla.
    Façana composada simètricament sobre tres eixos verticals. A la planta baixa, trobem obertures adintellades amb barana de gelosia; en el primer pis hi ha un balcó corregut amb tres obertures d'arc de mig punt amb trencaaigües, barana de gelosia i permòdols sota llosana. El capcer és triangular i el coronament amb màstil i ràfec de volada considerable, sustentat per carteles de fusta i un ull de bou simulat en el capcer. Disposa d'ornamentació arquitectònica a base d'estucats de bandes simulant maons i aplacats de ceràmica vidrada, un d'ells amb el rètol "CENTRO AGRÍCOLA PANADÉS".
    La façana que dóna al passatge d'Alcover disposa de la porta principal d'arc rebaixat. A la façana posterior amb tres obertures de mig punt a la primera planta.

L'any 1892 es presenta la sol·licitud d'obres per construir el Centre Agrícola a través del President de la Junta, en Joan Alcover, segons projecte de l'arquitecte August Font i Carreras. La direcció facultativa de l'obra la va portar Eugeni Campllonch i Parés, per delegació de l'arquitecte.
    Era la societat dels propietaris rurals.
    En els anys de la guerra civil fou la seu del comitè revolucionari.

BENACH i TORRENTS, Manuel (1977). "Els vilafranquins del segle XX", dins Notes per a la història local. Edició de l'autor.
    MAS i PARERA, Pere (1932). Vilafranca del Penedès. Editorial Barcino.