Cementiri de Merola
Puig-reig

Via de servei ctra. C-16, al km 77,5 prendre camí Merola. Passada esgl. seguir uns 300 m direcció N

XX-XXI
    Ajuntament de Puig-reig
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

Cementiri de dimensions mitjanes situat prop de l'església de Santa Maria de Merola. Consisteix en un recinte de planta rectangular amb blocs de nínxols als costats nord i oest. La resta del conjunt està delimitat per un mur de pedra arrebossat i pintat de blanc. Té un portal d'entrada senzill fet amb maó, amb una creu i una calavera esculpida, així com una inscripció amb la data “Any 1927”. L'interior té plantats xiprers i altres arbres.

Construït a finals del s. XIX en compliment de la legislació que obligava construir cementiris fora dels recintes religiosos i per tal de solucionar el problema generat per l'increment de la taxa de mortalitat del municipi arran de la construcció de les colònies industrials. El cementiri ho es de l'antiga parròquia de Merola, i de les colònies de l'Ametlla de Merola, Cal Riera i Cal Vidal.

SERRA, Rosa; MIRALDA, Jordi (1990). Merola, un poble. Associació Cultural Esplai; Comissió Caminada Popular.