Cementiri de Mas Pagès
Mediona

Al sud del Mas Pagès.

Paleolític
    Edats dels Metalls
    XL aC, XXV aC, II aC
    Regular
    L'establiment de l'estat de conservació d'un jaciment conegut només en base a la troballa de materials en superfície és problemàtic. Indica que la remoció del terreny o l'erosió ha afectat els nivells arqueològics, però encara se'n poden conservar d'intactes.
    Fitxa PAP 018 del Catàleg de Béns a Protegir inclòs al POUM.
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment arqueològic conegut arran de la recuperació de materials mobles en superfície, que corresponen a tres moments cronològics:

- Restes de sílex corresponents al paleolític superior (possiblement final): puntes amb retocs abruptes i denticulats, alguna osca, un element de dors rebaixat, gratadors i un burí diedre.

- Restes de sílex corresponents a l'eneolític: 1 punta de fletxa amb aletes i peduncle, 1 fulla amb tendència a peduncle amb retocs, 2 fragments de destral de superfície piquetejada, 2 fragments de làmina biflexionada en sílex xiloide entre un grup de peces amb retocs simples i denticulats menys clars. Hi destaca 1 punta de fletxa amb retocs invasors i forma amigdalòpide i dos perforadors.

- Restes de ceràmica ibèrica comuna i pintada.