Castell de Conanglell
Les Masies de Voltregà

Defensa
    sí, IPA
    Hospital de la Santa Creu-Casa de la Misericordia. Rambla Hospital, 52. 08500 Vic
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Fortalesa de planta complexa en total estat d'abandó. S'aprecien murs que en alguns trams assoleixen, en la seva part visible, 0,50 m de potència. L'aparell constructiu està compost per blocs de pedra irregulars de mida mitjana i gran i maons, tot plegat lligat amb morter de calç.

La foto núm. 3 ha estat cedida per un particular, el Sr. Josep Compte.

Casa forta documentada l'any 1139. Antiga torre i després casal noble dels Conanglell. Va refer-se al segle XVIII i es va modificar durant el segle XIX quan era una instal·lació de l'exèrcit (1875).

Catàleg de Monuments i Conjunts històrico-artístics (1990). "Les Masies de Voltregà". Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Barcelona, pp. 394-395. TORRENTS, C. (1982) "Nucli de Conanglell", Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: Les Masies de Voltregà. [Consulta: 1 març 2006].