Castell de Can Jaumar
Cabrils

Historicista
    No està cuidat i ha patit espoliacions.
    Pla General d'Ordenació urbanística
    Ajuntament de Cabrils. C. Domènec Carles, 1
    Jordi Montlló Bolart

Construcció dels anys 20 del segle XX imitant un suposat model de castell medieval amb tots els seus elements: torre, torricó, escut d'armes, matacà... El portal és de punt rodó adovellat, les finestres són geminades. Hi ha una capella en el lateral dret. La finestra situada damunt del portal té una gran llinda esculpida amb un escut al mig i dos lleons laterals.
    Hi ha un jardí "romàntic" abandonat al costat.

A la part del darrera hi ha un pou, actualment tapat, però que havia tingut una arcada de ferro, d'estil romàntic. També hi ha una bassa que rep l'aigua de la Mina Bassa Canal i que, abans, aportava aigua a una font ornamental de la finca.

Antiga finca de Can Rafart. Construcció moderna, iniciada l'any 1923, per encàrrec de Manuel Jaumar de Bofarull.