Castanyeda de cal Tard
Sant Pere de Vilamajor

Cal Tard (veïnat de Santa Susanna)
    A l'entorn del camí que puja des de can Coca fins al veïnat de Santa Susanna.

Virgínia Cepero González

Castanyeda d'origen antròpic, de gran extensió, formada per un gran nombre d'exemplars de castanyers (Castanea sativa). En destaquen un elevat número d'arbres varies vegades centenaris, que presenten característiques monumentals.
    És un indret de gran valor paisatgístic, i una zona de nidificació d'un gran nombre d'ocells.

Tradicionalment, l'home ha afavorit la plantació de castanyers per a l'aprofitament del seu fruit i de la seva fusta. Les castanyedes ocupen una extensió considerable al massís del Montseny, per les seves condicions favorables del sòl i del clima.
    El seu conreu es va estendre en època romana per a l'obtenció de farina panificable de castanya.

NUET, J.; PANAREDA, J.Mª. (1986) "Les castanyedes al Montseny", Revista Ausa núm. XII/116. Ed. Patronat d'Estudis Ausonencs - Institut d'Estudis Catalans, p. 65-78.