Caseta del guardabarrera
Malgrat de Mar

Passeig de Llevant, 37

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Caseta construïda durant el segle XIX on residia el guardabarrera del carril ferroviari. És una petita construcció de planta rectangular. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es troba encarat a la via del tren i presenta un portal d'arc pla emmarcat amb una motllura, com ho està l'òcul superior i un plafó. El ràfec està acabat amb una cornisa motllurada i dentada amb voladís, que ressegueix tot l'edifici. A les façanes laterals, on hi ha finestres emmarcades amb una motllura, s'hi adossen sengles cossos annexes d'un sol nivell d'alçat. El tractament exterior del mur és arrebossat i pintat.

Antigament les barreres del carril ferroviari eren accionades de forma manual pels guardabarreres. Per facilitar la seva feina, residien en aquestes casetes construïdes en els punts on el carril era creuat per camins.