Caseta de la llum de Cal Xic
Vallcebre

El Divinal
    El Divinal

OPC - María del Agua Cortés Elía

Una caseta de maons i formigó construïda per a una turbina hidràulica que generava llum per a Cal Xic i Cal Pau, dues cases del raval El Divinal. Hi ha una bassa alimentada per una font petita a uns 50 metres costa amunt. Restaurada 2015 per l'Ajuntament de Vallcebre

Zona de feixes i de camps grans a 1,125m d'alitud. Els camps petits encara es conreen. Accés fàcil a peu per un camí de camp des del raval El Divinal.

L'aigua de la bassa per sobre de la caseta de la llum alimentava la turbina hidràulica. La turbina generava electricitat per a Cal Xic i Cal Pau. Quan l'aigua estava a punt de esgotar-se, es feia servir d'una campana per avisar que el subministrament d'electricitat estava a punt de ser tallat. Fonts orals - propietari de Cal Xic