Caseta Agrícola del Collet de Morei 2
La Torre de Claramunt

Collet de Morei (08789 La Torre de Claramunt)
    Crta. BV-2135, al km. 0,5 en direcció a l'Espoia. Es pot veure al cantó dret de la carretera.

La caiguda del sostre accelera l'estat de deteriorament de la caseta.
    Raquel Valdenebro Manrique

Caseta agrícola de planta rectangular coberta a dues aigües amb teula. Els materials de construcció són la pedra disposada en carreus de mida irregular i sense desbastar i el maó que es concentra especialment a les cantonades i formant la porta d'accés a l'interior de la caseta, reforçant d'aquesta manera l'estructura. Com a element d'unió s'ha utilitzat el ciment pòrtland. La caseta guarda una orientació a migdia comptant com a única obertura amb la porta d'entrada. Es tracta d'una obertura de 1,70 m d'alçada per 87 cm d'amplada que s'acaba a la part superior amb una arc rebaixat fet també en maó, que s'escau just sota l'aler de la teulada. La meitat inferior dels brancals de la porta són fets amb carreus de diversa mida, mentre que la part superior de la porta i l'arcada són de maó. Al costat dret de la porta es conserva un fragment encimentat on es pot llegir: AÑO 1935, J.CATALA. L'interior de la caseta agrícola es troba enrunat degut a la caiguda d'una part de la teulada. S'aprecien restes d'una xemeneia en una de les cantonades.

Aquesta tipologia constructiva de caseta agrícola pot ser datada entre els anys 1925 i 1945. En un dels espais de la porta es pot identificar l'any 1935 i el nom J. Català, que pt ser identificat com l'any de construcció de la caseta i el nom del propietari. Va ser utilitzada per guardar eines agrícoles i altres estris pels seus propietaris, que conreaven els camps dels voltants.

RIBA GABARRÓ, J. (1988) "La Torre de Claramunt" a Història de l'Anoia. Vol I. Ed. Parcir. Manresa.