Cases d'en Lluïset
Santa Eulàlia de Ronçana

Ctra de Parets a Bigues, núms. 17 a 23
    Barri del Rieral

Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Les cases d'en Lluïset són un conjunt de quatre cases entre mitgeres construïdes durant el primer terç del segle XX segons una mateixa tipologia, de forma paral·lela a la carretera. Durant la segona meitat del segle XX la de l'extrem nord es va reformar i se'n va afegir una de nova al sud.

Són cases de planta rectangular que s'estructuren en dues crugies. Consten de planta baixa i pis i tenen la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Els frontis es composen simètricament segons dos eixos d'obertures, totes d'arc pla arrebossat. Els finestrals de l'eix del portal tenen sortida a balcons de baranes forjades. A nivell del primer pis i del coronament hi ha cornises motllurades; sobre les segones hi ha els forats de ventilació de les cobertes. El tractament dels murs és arrebossat i pintat, cadascuna d'una tonalitat.

Les cases d'en Lluïset van ser construïdes durant el primer terç del segle XX per Josep Bonet, amb la idea que hi anessin a viure els seus fills. Tanmateix, cap d'ells hi anà a viure.