Cases del carrer Feliciana Planas Ferret Santa Fe del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer Feliciana Planas Ferret, n. 4, 6 i 8, 08792

  Coordenades:

  41.38417
  1.72067
  393032
  4582195
  08249-75
  Patrimoni immoble
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  XIX-XX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Veure "Observacions"
  Oriol Vilanova

  Conjunt de tres cases amb característiques arquitectòniques idèntiques que estan adossades, ubicades als números 4, 6 i 8 del carrer Feliciana Planas Ferret. La casa situada al número 4 del carrer és coneguda popularment com a Ca la Carmeta; la situada al número 6 se la coneix com a Ca l'Ermengol i la situada al número 8 es coneix com a Ca l'Angeleta (veure història).
  Els tres immobles tenen planta baixa i pis, i teulada a dues vessants. A la planta baixa destaca el portal d'entrada, alt i ample i d'arc carpanell, utilitzat com a accés a l'habitatge i com a entrada per les tartanes quan les cases tenien un ús agrícola. A la dreta de la porta les cases tenen una obertura, en el cas de la casa número 8 és una finestra quadrada, mentre que als números 4 i 6 és una porta rectangular gran, fruit d'una refacció per a ser utilitzada com a garatge.
  Al primer pis les tres cases presenten al centre una finestra amb porta de doble batent, balcó i barana de ferro forjat. A cada costat d'aquesta obertura hi ha una finestra quadrada, més petita, sense porta ni balcó.
  Cadascun dels tres edificis té celler a l'interior de la planta baixa.

  Part de la informació d'aquesta fitxa ha estat obtinguda a partir d'una entrevista oral mantinguda amb el senyor Jaume Molet Forns, propietari de Ca l'Americano (fitxa 51).
  Els propietaris d'aquestes tres cases són:
  - Lluïsa Garcia Belmonte. Casa del número 4.
  - Pere Gustems Forns. Casa del número 6.
  - Carmen Fernández Martínez. Casa del número 8.

  La tipologia arquitectònica d'aquest conjunt de cases correspon al model utilitzat per a la construcció de vivendes destinades a habitatge de famílies pageses que treballaven les terres en règim de parceria. Segons informació oral del senyor Jaume Molet Forns, aquestes cases eren propietat de tres germans que es dedicaven al conreu de la terra.