Cases del carrer Creus, 23 a 27
Sant Feliu de Codines

Carrer Creus, 23-25, 27

Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt urbà format per un grup de cases a la banda nord del carrer Creus que fa cantonada amb el carrer Camí de Can Bosc. Correspon a les cases número 23, 25 i 27. Són cases entre mitgeres de planta baixa i una o dues plantes amb una ncomposició de façana clàssica vertical a partir de l'ordenació de les portes i les finestres.

La casa 23 té planta baixa i pis amb coberta de teula àrab a dues aigües. Ordena la façana segons un l'eix de la porta amb llinda de pedra i el balcó del primer pis (que és una modificació d'una finestra original). La casa 25 tenia una composició similar a l'anterior però va ser ampliada amb un pis més. Conserva una inscripció amb la data "1727". La darrera casa amb el número 27 (de planta baixa i dues plantes més golfes) està totalment reformada. La façana conserva un eix vertical lateral, amb balcons als pisos però la resta són finestres rectangular aleatòries.

La informació històrica ha estat facilitada pel Sr. Francesc Garriga.

Segons el plànol d’Antoni Rovira i Trias de 1836 en el museu, el carrer de Creus era la fila de cases del costat dels actuals números senars. Davant, a llevant, hi solia haver els horts. Per això la majoria de cases històriques està al costat dels senars i les noves al costat dels números parells.