Cases de can Mir
Viladecavalls

Carrer de Sant Miquel de Toudell
    Polígon industrial Can Mir

L'estat d'abandó fa que es trobin deteriorades.
    Marta Lloret Blackburn

Conjunt de cases adossades que es troben arrenglerades formant un carrer, al principi del polígon industrial de Can Mir. Estan fetes segons una mateixa tipologia, totes elles de planta rectangular i dues crugies. Consten de planta baixa i pis i tenen la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les obertures són totes d'arc pla arrebossat, excepte un dels portals, d'arc escarser ceràmic. La primera casa presenta un rellotge de sol, que antigament havia lluït la inscripció: "J. AMORÓS 1853" i un dibuix de l'estació de tren. D'aquesta casa també destaca l'ampit motllurat d'una de les seves finestres. L'acabat exterior del conjunt és arrebossat i pintat aleatòriament de color blanc i de terrós.

Part de la informació s'ha tret d'un treball escolar inèdit.

Aquestes cases van construir-se a mitjans del segle XIX, prop del camí antic que anava de Terrassa a Olesa. Les cases s'anomenaven Cal Colomines, Cal Feliu, Ca l'Avaro i Cal Gravat.