Cases Barates
Premià de Mar

BCIL (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010)
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Conjunt d'habitatges situades en dues illes de cases separades pel carrer de Llevant o Ctra. de Vilassar de Dalt. La primera limita a migdia amb el Camí Ral i al nord amb el carrer Sant Francesc; i la segona amb el Camí Ral a migdia i amb el carrer del Dr. Martí Casas al nord.
    Són cases entre mitgeres de planta rectangular i una única crugia amb escala lateral de dos trams, jardí davanter i pati posterior. Consten de planta baixa i pis.
    La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal; acabada en ràfec.
    Totes les cases tenen la mateixa façana tot i que moltes han estat transformades. Es generen a partir d'una composició simètrica asimètrica que es defineix en planta baixa amb una porta d'accés i una finestra lateral amb persianes de llibret de fusta i a la planta pis amb una finestra central. Totes les obertures són amb llinda.
    La casa de la cantonada es retrasa de l'alineació.
    Els patis davanters estan delimitats per un mur d'obra, baix i de perfil sinuós amb una petita entrada central amb una porta de fusta.

La seva construcció és anterior a la dictadura de Primo de Ribera i eren de protecció estatal, per aquest motiu se les anomena "cases barates".