Casanova de l'Estanyol
El Brull

Urbanització de l'Estanyol
    420 m al NO de l'Estanyol.

Ha estat restaurada i el seu estat és bo.
    Marc Cucurella Pinilla

Casa senyorial de grans dimensions i de planta lleugerament rectangular (el cos principal), d'uns 17 per 14,5 m aproximadament. Té un cos afegit a cada lateral, amb un nivell menys d'alçada, que li atorga un aspecte més allargat. Està feta de pedra amb acabat arrebossat i amb els revestiments d'obertures i cantonades embellits amb maó. La teulada és de doble vessant, de teula, i desguassa als laterals. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. La façana principal està orientada al sud, on s'hi troba la porta principal. Hi ha un mínim de sis portes més repartides per la planta baixa de la casa. De finestres en trobem més de 28. Gairebé totes les obertures són fetes de maó i amb arcs carpanells. A la part posterior hi ha un altre cos afegit i un mur amb arcades que tanca una piscina.

Una reixa envolta tota la finca i en restringeix l'accés.

Aquesta masia té un ús actual residencial i ha perdut el seu origen agrícola.