Casanova
Sant Llorenç d'Hortons

Al costat de la capella de Sant Joan i de la Casa Gran

XVI-XX
    Estructuralment és bo però ha perdut elements característics de la construcció original.
    Catàleg de masies (POUM de Sant Llorenç d'Hortons, 2005)
    Jordi Montlló Bolart

Antiga masia del segle XVI que ha patit reformes posteriors que han provocat la pèrdua de part de les seves característiques arquitectòniques. El cos principal és de planta rectangular i consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i carener paral·lel a la façana principal, orientada al nord, on es conserva un portal rodó adovellat. A l'angle nord-est també es conserva l'estructura d'un antic pou, actualment inutilitzat. Els diferent annexos o cossos destinats a treballs agrícoles s'han reconvertit en habitatges i han perdut les estructures pròpies. Tots els paraments estan arrebossats i sense pintar.

Havia tingut forn de pa, però no es conserva.

El propietari d'aquesta casa l'any 1513 era Guillem Miquel amb els següents masos i peces de terra:" la casa qui és dins den gros, lo mas puig, la peça del Puyol, laltre peça, la peça del albó, la vinyassa, la peça del fornot, la peça prop la malolla den carafí, lo ort, la peça de la sagrera, la peça de vall les oliveres, la peça herma, la peça de la borga? la peça de la pleta, la peça den pasqual, laltra peça dita den vilà".
    L'any 1515 consta com a propietari en Gabriel Casanovas, l'any 1553 en Pere Casanovas, l'any 1598 en Amador Casanovas, l'any 1623 en Josep Casanovas, l'any 1736 en Pau Casanovas i entre 1827 i 1831 l'Isidre Casanovas i Moragues.