Casa Vella
La Llacuna

Carretera La Llacuna-Sant Joan de Mediona (BV 2136), banda esquerra

Fruit de l'abandonament amb tot i que s'observen treballs de rehabilitació actualment
    Juan Garcia Targa

Construcció tradicional de forma rectangular formada per dos unitats estructurals que actualment formen angle recte atès el mal estat de conservació, tot i estar en procés de restauració que es manifesta en el recobriment d'esquerdes, l'alçament de murets de pedra amb totxanes i la disposició de cobertures provisionals per protegir els espais interiors. Els paraments són de pedra, de millor qualitat i escairades a les cantonades i amb sostres amb cobertura de teules i a una o dos vessants segons les zones de la construcció. També s'observa la presència d'algunes parets de tàpia. Es documenten espais coberts per arcades de mig punt fetes amb dovelles de pedra escairada de mides uniformes. El parament del tram de mur més proper a la riera de Mediona és el millor conservat, tot i que la vegetació impedeix accedir-hi a una de les portes d'accés a la propietat. Més recentment a l'estructura original se li va annexar una nau de planta rectangular,feta amb pedra i recobriment de tapia, amb sostre a doble vessant i cobertura amb làmines d'uralita.

Segons em van informar els veïns de Can Trill i pot observar-se clarament la propietat es troba en procés de restauració per evitar l'ensorrament d'algunes de les parets i sostres.

El nom de Casa Vella es la denominació esmentada per un membre de la família dir-hi. Balcells que ocupa la propietat des de fa diverses generacions. També ens van esmentar sobre l'existència de documents antics als que no vam poder accedir.

Valls i Prat, Marcel·lí. 1984. Cronologia històrica de la Llacuna; Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú; Diputació de Barcelona Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: l'Anoia. Generalitat de Catalunya.