Casa Torres Amat Sallent

Bages
Sallent
C. del Pont nº 2

Coordenades:

41.82427
1.89381
408136
4630857
08191-7
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Renaixement
Contemporani
XVII-XIX
Bo
Catalogat com a col·lecció museística, guarda prop de 200 objectes d'important interès moble.
Legal
Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
ACCN: 16950
Fàcil
Científic
Pública
Diputació de Barcelona
Lluís Len / Jaume Perarnau

Construcció barroca reconvertida en Museu. Conserva el mobiliari i la decoració de l'època. Portalada del segle XVII i caixa d'escala amb cúpula ovalada i pintures murals. Destaquen el menjador o sala principal, amb pintures de Villarrúbies, llums i mobiliari d'especial interès. En una altra sala hi ha un espai destinat a audició musical amb un important pianoforte. La majoria d'estances de la casa conserva els entapissats, cortinatges i mobiliaris de l'època així com la decoració amb pintures de tema mitològic i bíblic de caire vuitcentista, però refetes als anys 1950. L'edifici , amb teulada a quatre vessants, és format per tres cossos d'habitatges articulats al voltant d'un gran pati interior. Conserva el celler per sota el nivell del carrer. Al sector més occidental hi ha una torre de planta quadrada construïda als anys 1940, amb un escut nobiliari.

La casa té una important col·lecció bibliogràfica del bisbe Fèlix Torres Amat

L'important nissaga dels Torres tenia aquesta casa pairal des del 1683 (data que consta en una llinda de la façana principal), tot i que la casa sembla estar documentada amb anterioritat. Va tenir importants ampliacions durant el segle XVIII.

AA.DD. "Sallent a l'abast" .- Sallent 1982 AA.DD. "Inventario histórico, artístico, arqueológico de la provincia de Barcelona. Sallent"