Casa Torres Amat
Sallent

  Bages
  Sallent
  Emplaçament
  C. del Pont nº 2

  Coordenades:

  41.82427
  1.89381
  408136
  4630857
  Número de fitxa
  08191-7
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Renaixement
  Contemporani
  Segle
  XVII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Catalogat com a col·lecció museística, guarda prop de 200 objectes d'important interès moble.
  Protecció
  Legal
  Catàleg Urbanístic (26-5-1999)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  ACCN: 16950
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Autor de la fitxa
  Lluís Len / Jaume Perarnau

  Construcció barroca reconvertida en Museu. Conserva el mobiliari i la decoració de l'època. Portalada del segle XVII i caixa d'escala amb cúpula ovalada i pintures murals. Destaquen el menjador o sala principal, amb pintures de Villarrúbies, llums i mobiliari d'especial interès. En una altra sala hi ha un espai destinat a audició musical amb un important pianoforte. La majoria d'estances de la casa conserva els entapissats, cortinatges i mobiliaris de l'època així com la decoració amb pintures de tema mitològic i bíblic de caire vuitcentista, però refetes als anys 1950. L'edifici , amb teulada a quatre vessants, és format per tres cossos d'habitatges articulats al voltant d'un gran pati interior. Conserva el celler per sota el nivell del carrer. Al sector més occidental hi ha una torre de planta quadrada construïda als anys 1940, amb un escut nobiliari.

  La casa té una important col·lecció bibliogràfica del bisbe Fèlix Torres Amat

  L'important nissaga dels Torres tenia aquesta casa pairal des del 1683 (data que consta en una llinda de la façana principal), tot i que la casa sembla estar documentada amb anterioritat. Va tenir importants ampliacions durant el segle XVIII.

  AA.DD. "Sallent a l'abast" .- Sallent 1982 AA.DD. "Inventario histórico, artístico, arqueológico de la provincia de Barcelona. Sallent"