Casa Soteras Cardús
Capellades

Carrer Pilar, 33
    Carrer del cas antic que uneix la plaça de l'Església amb i la Immaculada Concepció

Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres de planta baixa dues plantes pis i sota oberta amb pati a la part posterior. Té la coberta de teula corba a dues vessants, acabades amb cornisa de permòdols, canal i baixant vist fins arribar al primer forjat. La façana està composada segons dos eixos amb obertures de proporció vertical. La porta de la planta baixa és de carreus de pedra amb arc el·líptic i tancada amb una porta vidriera de fusta, amb una fulla batent central. El parament de façana de les plantes pis és estucat de color blanc, que recolzat en un alt sòcol de pedra aplacada

Casa entre mitgeres representativa del llenguatge de l'arquitectura popular de l'inici del segle XIX, integrada en el conjunt d'edificacions de l'entorn. Moment de construcció anterior a 1851 i reformes a la dècada de 1920.

Segons el Registre Fiscal de 1906, l'actual número 33 del carrer del Pilar era propietat de Teresa Cardús. És a dir, que la casa del carrer del Pilar era simplement font de rendes procedents del seu arrendament.

Aquesta casa va ser comprada el 1919 per Josefa Cots Suñé qui la va reformar. Continuant amb la tradició arrendatària la casa va tenir diverses famílies residint .

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES