Casa Pujol
Centelles

A l'interior nucli urbà

Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Casa senyorial molt significatiu en quant a l'arquitectura modernista característica de la Vila de Centelles. Respon al tipus de cases senyorials que s'implantaren al Carrer de l'Estació. Del seu conjunt es pot destacar, sobretot, la delicadesa dels elements arquitectònics així les vistes cap a l'església a través dels seus jardins.
    Aquest edifici és de planta baixa i una planta semisoterrània amb jardí incorporat per tot el voltant amb alguns arbres grans, arrelats i molt vells, un racó molt bonic que de vegades els pintors de la zona han aprofitat per dibuixar. La façana principal queda alineada amb el carrer. La coberta és de teula aràbiga a dos vessants. Destaca per la delicadesa dels elements arquitectònics i per les transparències visuals cap a l'església a través dels seus jardins.

Als acabaments de la teulada destaquen les ceràmiques decoratives que s'hi van col·locar com a ornamentació.

L'arquitecte Romà Aranyó escriu parlant del carrer de l'Estació: "...l'any 1896 el Sr. Pujol n'hi edificà una altra [casa] i comprà al mateix temps el solar que va de la casa del torrent de la Cira". Va ser la segona casa en construir-se en aquest carrer després de la Casa Brugada. A la façana hi posa l'any 1903 com a any de construcció.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.