Casa Parroquial
Ripollet

  Vallès Occidental
  Nucli urbà de Ripollet (08291)
  Emplaçament
  c/ Padró, 10

  Coordenades:

  41.49686
  2.15532
  429497
  4594260
  Número de fitxa
  08180 - 93
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Historicista
  Segle
  XX
  Any
  1946
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Religiós
  Titularitat
  Privada
  Bisbat de Barcelona, Carrer del Bisbe 5, Barcelona (08002)
  Autor de la fitxa
  J Douet

  Edifici d'obra vista de maó sobre un sòcol de còdols i pedra picada, cobert a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. Compta amb planta baixa, primer i segon pis. Portal d'arc de mig punt dovellat, situada entre dues finestres quadrangulars. El segon pis es proveït de dues finestres sota una cornisa o ràfec dentallat. A la cantonada sud, dues finestres arrodonides amb una columna de secció rodona i capitell a l'angle entre les dues; es troba una altra columneta al passeig al transsepte sud. (Fitxa 72) Les columnes van ser recuperades de l'església després de la Guerra Civil i integrades per l'arquitecte en la reconstrucció de la casa parroquial com a memòria. S'ha aixecat l'edifici sobre un alt paredat que defineix la línia on el carrer Padró puja cap al centre antic del poble.

  L'església i la casa rectoral van ser saquejades el 1936. En reconstruir la rectoria, s'hi van incorporar en el finestral de la cantonada la columna i el capitell de pedra que anteriorment feien suport a l'altar major de l'església.

  CASANOVA I QUEROL, E i FONDEVILA I GUINART, Mª À (1992) Descobrir Ripollet, patrimoni contemporani, Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Barcelona, pp, 124-25. MOGAS SALVADÓ, Manuel (1983) Històries de Ripollet. Ripollet, p. 37.