Casa Nova del Verdaguer Castellcir

Al nord est del nucli urbà, a l'est de la casa nova del Verdaguer.

Edats dels Metalls
Excavat per furtius.
Llei 9/1993 del patrimoni cultural català
Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Sembla que a uns 50 m de la casa del Verdaguer i molt proper al dolmen conegut amb el mateix nom, segons Batista hi havia un sepulcre de fossa. Estaria orientat est oest i format per tres lloses de pedra clavades verticalment al terreny. Excavat per furtius, sembla que es van recuperar alguns ossos i ceràmica, però tot això avui està desaparegut. A la revisió de la carta arqueològica l'any 2016, no se'n van trobar evidencies, ni tampoc ningú que en pogués donar referències. En aquell moment però es feia esment de l'existència de tres pedres alineades al marge del camí, però no es va poder definir la ubicació del jaciment. Durant la visita realitzada durant la realització d'aquest mapa tampoc s'han pogut localitzar cap tipus d'evidència.

BATISTA NOGUERA, R. Sepulcros megalíticos de la comarca del Moyanés. Barcelona: Diputación Provincial de Barcelona. Instituto de Prehistoria y Arqueología, 1961. (Corpus de sepulcros megalíticos. España; Fascículo 1). MARTÍN COLLIGA, A. "De la cultura de los 'Sepulcros de Fosa' al grupo de 'Veraza' en el Vallès". Estudios de la Antigüedad. 2, p.p. 3-57.