Casa Nova de les Vinyes
Malla

Camí de la casa nova de les Vinyes
    Des de la via de servei pel camí que passa a la dreta de la Creu Roja

P.E.U. Catàleg de Masies i Cases Rurals 2010
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La Casa Nova de les Vinyes és una masia del segle XIX construïda a pocs metres a ponent de les Vinyes. És un edifici de planta rectangular que està compost de dos volums adossats de forma paral·lela, dels quals el primer és més baix que el segon. Consten de planta baixa, pis i golfes i tenen la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El primer volum consta d'un accés d'arc escarser arrebossat a la façana de migdia i un altre d'arc de mig punt arrebossat a la de llevant. Totes les obertures són d'arc pla arrebossat. A la façana de ponent s'hi adossa un cos de dos nivells d'alçat, obert al pis amb una galeria horitzontal amb pòrtics d'arc carpanell arrebossat. Davant de la façana de migdia hi ha una lliça, tancada per un cos annex d'un sol nivell d'alçat i una portalada. El tractament dels murs és arrebossat i pintat.

Pla Especial de Catalogació de les Masies i Cases Rurals de Malla. Ajuntament de Malla, 2010.