Casa natal de Ramon Turró
Malgrat de Mar

C. de Mar, 18 / C. Ramon Turró, 68

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Casa construïda durant la primera meitat del segle XIX. És un edifici cantoner de planta rectangular aixamfranada. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. La planta baixa ha estat molt reformada com a local comercial. Als pisos hi ha poques obertures, les dues de la façana emmarcades amb pedra i les dues de la façana lateral d'arc pla arrebossat. Al costat del finestral del pis, que té sortida a un balcó de baranes forjades, hi ha una placa on hi consta: "EN ESTA CASA NACIÓ EL 8 DE DICIEMBRE DE 1854/ DN RAMON TURRO Y DARDER/ EMINENTE VETERINARIO BACTERIOLOGO Y FILOSOFO/ EN HOMENAJE A SU MEMORIA DEDICALE ESTA/ LAPIDA EL COLEGIO OFICIAL DE VETERINARIOS/ DE LA PROVINCIA DE BARCELONA/ AGOSTO DE 1906". El coronament està definit per un capcer que a la façana lateral és semicircular amb motius vegetals esgrafiats. El tractament exterior dels murs és esgrafiat imitant carreus.

El veterinari i científic Ramon Turró i Darder va néixer a Malgrat l'any 1854. Es va llicenciar el 1891 en veterinària i el 1894 va ser nomenat membre de l'Acadèmia de Medicina de Barcelona. L'any 1905 va ser nomenat director del Laboratori Microbiològic Municipal de Barcelona, on exercí fins a l'any 1926, any en què morí. Va publicar nombroses obres de filosofia, immunologia i bacteriologia, entre d'altres, i fou membre de l'Institut d'Estudis Catalans, soci fundador de la Sovietat Catalana de Filosofia i president del Col·legi de Veterinaris de Barcelona.