Casa Montserrat Aznar
Capellades

Carrer Sant Francesc, 80
    Eix viari nord-sud del costat de llevant
    del casc antic

Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres de planta baixa i pis, amb la coberta de teula corba a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana, recolzada en ràfec. La façana està composada segons un eix amb obertures de proporció vertical. El parament de la façana està revestit d'arrebossat, a la planta baixa pintat de color blanc.

Arquitectura popular, integrada en les edificis del seu entorn.

Aquesta casa formava part del conjunt urbà que tancava el carrer de Sant Francesc per la part de ponent fins al procés d'urbanització d'inicis de la dècada de 1960. El plànol realitzat per Rómulo Zaragoza el 1851 així ho mostra.

La data de la seva construcció seria finals del segle XVIII i/o inicis del segle XIX. Aquesta edificació està vinculada des d'antic al patrimoni de la famíliaTubella inicialment com a traginer de professió. Segons el padró de 1894, al carrer Sant Francesc, 98, hi vivia Bartomeu Tubella Ollé i Paula Puiggròs. El 1906, el llavors número 64, era propietat Josep Poch Tubella. Li feia d'administrador Jaume Flo. El 1961 fou adquirida pels seus actuals propietaris.

TÉRMENS I GRAELLS, Miquel. En premsa. "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES