Casa Llorens Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de la Parellada, 25

  Coordenades:

  41.34651
  1.69943
  391194
  4578040
  08305-358
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  XIX
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref. cad.: 017A09000
  Jordi Montlló Bolart

  Casa que fa cantonada amb el carrer de Puigmoltó, de planta rectangular i que consta de planta baixa, tres pisos i amb la coberta de terrat pla.
  La planta baixa ha patit modificacions per adaptar-ho als usos comercials presents. Pel que fa la primer pis, destaca una balconada que ressegueix les dues façanes de l'edifici amb tres obertures a la façana del carrer de la Parellada i una al carrer de Puigmoltó, adintellades i amb porticons de llibret. En el segon i en el tercer nivell trobem una distribució idèntiques: tres balcons d'obertura única a la façana del carrer de la Parellada i un en el carrer de Puigmoltó.
  El coronament de la façana és amb una cornisa i barana del terrat. A la cantonada hi ha una cadena d'angle, espècie de pilastra fetes de peces de pedra quadrejades i posades una damunt de l'altra, alternant una de llarga i una de curta, formant una encaixada o lligada.

  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.