Casa Llorens Vilafranca del Penedès

Alt Penedès
Carrer de la Parellada, 25

Coordenades:

41.34651
1.69943
391194
4578040
08305-358
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Eclecticisme
XIX
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 017A09000
Jordi Montlló Bolart

Casa que fa cantonada amb el carrer de Puigmoltó, de planta rectangular i que consta de planta baixa, tres pisos i amb la coberta de terrat pla.
La planta baixa ha patit modificacions per adaptar-ho als usos comercials presents. Pel que fa la primer pis, destaca una balconada que ressegueix les dues façanes de l'edifici amb tres obertures a la façana del carrer de la Parellada i una al carrer de Puigmoltó, adintellades i amb porticons de llibret. En el segon i en el tercer nivell trobem una distribució idèntiques: tres balcons d'obertura única a la façana del carrer de la Parellada i un en el carrer de Puigmoltó.
El coronament de la façana és amb una cornisa i barana del terrat. A la cantonada hi ha una cadena d'angle, espècie de pilastra fetes de peces de pedra quadrejades i posades una damunt de l'altra, alternant una de llarga i una de curta, formant una encaixada o lligada.

ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.