Casa Juan Moll
Sant Vicenç de Castellet

Passeig de Pau Casals. 08295 SANT VICENÇ DE CASTELLET
    Al nucli urbà, davant l'estació de Renfe, entre Eduard Peña i Pass. Pau Casals.

Parts desaparegudes
    María del Agua Cortés Elía

Casa de planta i dos pisos, amb teulada a doble vessant amb carener paral·lela a la façana principal que s'obre a migdia. La casa estava tancada per una valla de ferro i l'accés es feia a través d'una porta de reixa que encara existeix. A la façana principal s'obre la porta d'arc de mig punt amb la inscripció: Juan Moll any 1862, a la part frontal de l'arc. Es troba al centre i a cada costat hi ha dues portes grans rectangulars. Té dos balcons a cada pis situats de forma simètrica amb una petita finestra al mig. A la banda dreta de la casa hi havia uns antics coberts dels que tan sols es conserven part del murs de pedra, possiblement eren les quadres del bestiar.

Aquesta casa també es coneix com Cal Castaño Nou.

Possiblement aquesta casa era de traginers que tenien bestiar per el transport, conegut com Juan Moll. La casa és moderna, de finals del segle XIX i, possiblement, ocupi part del terreny de l'antiga casa cal Castaño Vell. Els traginers van tenir un paper molt important a Sant Vicenç, primer pel pas del camí Ral per Valhonesta i més tard amb la industrialització pel transport de mercaderies abans de l'arribada del ferrocarril. En aquest edifici hi havia la paqueteria del transportista Moll, on posteriorment es guardaven els paquets que arribaven en tren.