Casa Josep Oriol Brullet
Sant Hipòlit de Voltregà

Carrer dels Sants Màrtirs, 10
    A la banda nord-oest del nucli urbà, prop de les escales que comuniquen amb el carrer de l'Hospital

El revestiment està degradat.
    Adriana Geladó Prat

Edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb un espai de pati allargat a la part posterior. Està bastit en un terreny amb un fort desnivell. Presenta una coberta de teula àrab de dos vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal i un ràfec ceràmic sostingut amb una solera de llates i mènsules de fusta. Està distribuït en planta baixa i dos pisos, amb la façana principal orientada a migdia. La composició de la façana s'ordena a partir de dos eixos verticals, amb dues obertures per planta. Totes elles són rectangulars i tenen els emmarcaments arrebossats i pintats amb el mateix revestiment que cobreix la resta del parament. A la planta baixa hi ha el portal d'accés, situat a l'extrem més baix de la construcció, i una finestra simple protegida amb reixa de ferro. Les obertures dels pisos superiors es corresponen amb finestres amb el mateix tipus d'emmarcament que les de la planta baixa, i els ampits restituïts. La part més destacable de la construcció és la galeria situada a l'extrem de llevant de la segona planta. S'obre a l'exterior mitjançant una gran obertura rectangular protegida amb una barana de fusta. La façana presenta un revestiment arrebossat i pintat de color gris, amb un sòcol arrebossat de gramatge més dens situat a la planta baixa i adaptat al desnivell del carrer.

La construcció apareix grafiada en un plànol datat l'any 1863, en relació a un expedient de reclamació d'agravi que està dipositat a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, tot i que probablement sigui anterior si tenim en compte la seva tipologia. Fou reformada a principis del segle XXI.