Casa Joan Ferratges

Av. Nostra Senyora del Vinyet, 4

Eclecticisme
    Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    La normativa del Pla Especial contempla el manteniment del volum de l'edifici
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici aïllat d'estil colonial, estructurat en alçat en planta baixa i un pis, amb la coberta de teules planes composta de diverses vessants. Hi destaca la torre situada a la part més sud occidental de l'edifici. Anomenada Torre del Pilar, presenta una estructura d'obertures irregulars, amb un porxo cobert a la planta baixa (afrontat a la façana que dóna al carrer de Nostra Senyora del Vinyet) la coberta del qual serveix de terrassa de la primera planta. La torre disposa de finestres geminades rematades per arcs de mig punt, i en el frontis més meridional es disposa d'un plafó ceràmic amb la representació de la Verge del Pilar.
    Els ràfecs de les cobertes, de força volada, disposen de mènsules (o caps de bigues) sense cap altre motiu decoratiu.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció II. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. El projecte original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)